Kantarellsoppa med grönkålschips

Kantarellsoppa med grönkålschips

Betyg

(6 st)

Krispiga grönkålschips är perfekt topping på gräddig kantarellsoppa. Är det inte säsong för kantareller blir soppan god på annan svamp också.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Grönkålschips:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med grönkålschipsen. Sätt ugnen på 225°. Ta bort stammen från grönkålen, riv bladen i mindre bitar och massera med smör-&rapsolja och salt. Lägg det på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen ca 10 min tills kålen blivit krispig. Rör om då och då.

Rensa kantarellerna och skär ev i mindre bitar. Stek dem i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Ta undan hälften av svampen och spara till serveringen. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Lägg ner i stekpannan och låt fräsa tillsammans med svampen 2-3 min. Tillsätt grädde, mjölk och buljong och sjud på svag värme ca 15 min. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i skålar, toppa med grönkålschips och resten av kantarellerna. Servera med bröd och smör.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 390 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem