Kantarellsoppa med grönkålschips

Kantarellsoppa med grönkålschips

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

Krispiga grönkålschips är perfekt topping på gräddig kantarellsoppa. Är det inte säsong för kantareller blir soppan god på annan svamp också.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Grönkålschips:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med grönkålschipsen. Sätt ugnen på 225°. Ta bort stammen från grönkålen, riv bladen i mindre bitar och massera med smör-&rapsolja och salt. Lägg det på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen ca 10 min tills kålen blivit krispig. Rör om då och då.

Rensa kantarellerna och skär ev i mindre bitar. Stek dem i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Ta undan hälften av svampen och spara till serveringen. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Lägg ner i stekpannan och låt fräsa tillsammans med svampen 2-3 min. Tillsätt grädde, mjölk och buljong och sjud på svag värme ca 15 min. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i skålar, toppa med grönkålschips och resten av kantarellerna. Servera med bröd och smör.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 390 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem