Pannkaksskolan

Fyllda pannkakor – tips på söta och salta fyllningar

Fyllda pannkakor – tips på söta och salta fyllningar Uppgraderad pannkaka med stuvad svamp, ädelost och linssallad.

Vardagspannkakan kan snabbt förvandlas till en en hel måltid eller en riktigt lyxig efterrätt. Så här gör du för att den ska nå nya kulinariska höjder.

Salta fyllningar

Svamp:

Räkor & lax:

  • Skagenröra.
  • Kallrökt lax, strimlad rödlök och färskost, naturell eller smaksatt med vitlök och örter. Strö lite gräslök över.

Olika sorters ost:

crepes stekare.jpg

Gör som fransmännen, njut crêpen med en god ost.

  • Riven svecia eller cheddar och rökt skinka. Knäck eventuellt ett ägg över och låt stelna.
  • Smulad vitost, ringla lite honung över och strö över hackade valnötter.
  • Grönmögelost, smörstekta päronklyftor och hackade valnötter.

Köttfärssås:

  • Fyll pannkakan med köttfärssås eller vegofärsbolognese och gratinera med lagrad ost.

Söta fyllningar

Pannkaksrulle_webb_TIF.jpg

Rullarna passar både till fikat och picknicken.

  • Lingonsylt utrörd i vispad grädde.
  • Stekt eller grillad frukt och glass eller lättvispad grädde.
  • Varva kalla pannkakor med blåbärssylt, vaniljkvarg och vispgrädde till en härlig pannkakstårta.

Pannkakstårta med citron blåbär och grädde liggande_TIF.jpg

Vill du lyxa till det? Gör en ljuvlig pannkakstårta!

  • Bananskivor, vispad grädde och kolasås, dulce de leche eller nutella och vispad grädde.
  • Glass med chokladsås och valfria hackade nötter.

Tips!

Här hittar du vårt godaste recept på pannkakor!

Pannkaksskolan – läs fler artiklar