Vardagspannkakan kan snabbt förvandlas till en en hel måltid eller en riktigt lyxig efterrätt. Så här gör du för att den ska nå nya kulinariska höjder.
Tips!
Här hittar du vårt godaste recept på pannkakor!
Salta fyllningar
Svamp:
- Gratinerade crêpes med svampstuvning och ädelost.
- Fyll pannkakan med en gräddig svampsås som fått koka ihop. Gratinera med ost.
Räkor & lax:
- Skagenröra.
- Kallrökt lax, strimlad rödlök och färskost, naturell eller smaksatt med vitlök och örter. Strö lite gräslök över.
Olika sorters ost:
- Riven svecia eller cheddar och rökt skinka. Knäck eventuellt ett ägg över och låt stelna.
- Smulad vitost, ringla lite honung över och strö över hackade valnötter.
- Grönmögelost, smörstekta päronklyftor och hackade valnötter.
Köttfärssås:
- Fyll pannkakan med köttfärssås eller vegofärsbolognese och gratinera med lagrad ost.
Söta fyllningar
- Lingonsylt utrörd i vispad grädde.
- Stekt eller grillad frukt och glass eller lättvispad grädde.
- Varva kalla pannkakor med blåbärssylt, vaniljkvarg och vispgrädde till en härlig pannkakstårta.
- Bananskivor, vispad grädde och kolasås, dulce de leche eller nutella och vispad grädde.
- Glass med chokladsås och valfria hackade nötter.