Gratinerade crêpes med svamp och linssallad

Gratinerade crêpes med svamp och linssallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

40 min

Pannkakor fyllda med krämig svampstuvning. Serverad med knaprig linssallad blir det en fin middag.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Crêpes:

Linssallad:

  • 1 dl svarta linser
  • 10 cocktailtomater
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • honung
  • 65 g salladsmix

Gör så här

Gör så här

Crêpes:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skiva svampen. Skala och skiva schalottenlöken tunt och lägg undan hälften till salladen.
  3. Fräs svampen i en torr varm panna tills all vätska kokat in och den börjar få färg. Tillsätt smör-&rapsolja, lök och vitlök, fräs någon minut till under omrörning.
  4. Strö över mjölet och rör ner mjölk och crème fraiche. Koka samman ca 5 min. Smaka av med peppar.
  5. Fördela fyllningen på pannkakorna. Vik eller rulla ihop dem och lägg i en ugnssäker form. Smula ädelosten och fördela båda ostarna på crêpesen.
  6. Gratinera i mitten av ugnen 10–15 min tills osten smält och fått fin färg.

Linssallad:

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Dela tomaterna.
  2. Blanda senap, vinäger och olja till en dressing. Smaka av med salt, peppar och honung.
  3. Blanda linser, sallad, tomater och resten av schalottenlöken. Häll över dressingen. Servera till crêpesen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 625 kcal
  • Protein: 24 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Fett: 40 g

Skriv ut

Källa: