Svampsås
15 min
•
Arbetstid: 15 min
Tillbehör
•
Gräddig och försvinnande god, precis som en svampsås ska vara.
Ingredienser
|
Blandad färsk svamp, t ex kantareller och karljohan
|
200 g |
|---|---|
|
Schalottenlök
|
1 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 2 msk | |
|
Torrt vitt vin
|
1½ dl |
| 3 dl | |
|
Kalvfond
|
1 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per dl
Energi:
249 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,1 g |
| Protein: | 4,2 % | 2,6 g |
| Fett: | 81,6 % | 23 g |
| Kolhydrater: | 5,9 % | 3,6 g |