Svampsås

Svampsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(61 st)

Gräddig och försvinnande god, precis som en svampsås ska vara.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

  • 200 g blandad färsk svamp, t ex kantareller och karljohan
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1½ dl torrt vitt vin
  • 3 dl Arla Köket® syrad grädde 30%
  • 1 msk kalvfond
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Rensa och dela svampen. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs svamp, lök och vitlök i smör i en kastrull ca 5 min.
  2. Häll på vin, syrad grädde och fond, låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 960 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 85 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag