Spaghetti med köttfärssås

Spaghetti med köttfärssås

Betyg

(232 st)

En härligt krämig köttfärssås som blir godare ju längre man låter den puttra i pannan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl rött vin
  • ½ tärning köttbuljong

Gör så här:

Gör så här:

Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs den i smör-&rapsolja någon min. Lägg i köttfärsen, salta, peppra och bryn den. Tillsätt vin och smulad buljongtärning. Låt koka på medelvärme 5 min. Rör om då och då. Häll i grädde och låt koka ytterligare 5 min. Tillsätt tomater och socker. Låt såsen koka under lock minst 30 min. Rör om då och då, häll i lite vatten om den blir torr. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och blanda med köttfärssåsen. Servera med riven ost.

Tips:

Krossade tomater kan bytas ut mot små körsbärstomater på burk.

Näringsvärden, per portion

  • Energi: 685 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Fett: 35 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem