Spaghetti med köttfärssås
Budget

Spaghetti med köttfärssås

50 min Huvudrätt
En härligt krämig köttfärssås som blir godare ju längre man låter den puttra i pannan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs den i smör-&rapsolja någon min. Tillsätt köttfärs, salt och peppar. Fortsätt steka under omrörning så färsen smular sig.
  • Tillsätt vin och smulad buljongtärning. Låt koka på medelvärme 5 min. Rör om då och då.
  • Häll i grädde och låt koka ytterligare 5 min. Tillsätt tomater och socker. Låt såsen koka under lock minst 30 min. Rör om då och då, häll i lite vatten om den blir torr.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och blanda med köttfärssåsen. Servera med riven ost.
Klart!
Tips:

Krossade tomater kan bytas ut mot små körsbärstomater på burk.

Tips:

Frys in överbliven kokt pasta. Fyll på med pasta allt eftersom det blir över. Perfekt till gratänger.

Energi:

685 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 60 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Köttfärs
400 g
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Rött vin
½ dl
Köttbuljong
½ tärning
¾ dl
Krossade tomater
400 g
Strösocker
½ tsk
Spaghetti
300 g
1½ dl