Spaghetti med köttfärssås

Spaghetti med köttfärssås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(367 st)

En härligt krämig köttfärssås som blir godare ju längre man låter den puttra i pannan.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • ¾ dl Arla® vispgrädde
  • 400 g krossade tomater
  • ½ tsk strösocker

Gör så här

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs den i smör-&rapsolja någon min. Tillsätt köttfärs, salt och peppar. Fortsätt steka under omrörning så färsen smular sig.
  2. Tillsätt vin och smulad buljongtärning. Låt koka på medelvärme 5 min. Rör om då och då.
  3. Häll i grädde och låt koka ytterligare 5 min. Tillsätt tomater och socker. Låt såsen koka under lock minst 30 min. Rör om då och då, häll i lite vatten om den blir torr.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och blanda med köttfärssåsen. Servera med riven ost.

Tips:

Krossade tomater kan bytas ut mot små körsbärstomater på burk.

Näringsvärden, per portion

  • Energi: 685 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Fett: 35 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag