Pannkaksskolan

Sätt ny smak på pannkakssmeten – 4 tips!

Sätt ny smak på pannkakssmeten – 4 tips! En smet – massor av möjligheter. Här pannkakor med citronsmak.

Tänk att pannkakor alltid är lika galet gott. Dessutom kan de varieras i det oändliga. Sätt smak på smeten med salt eller sött.

Börja med att utgå från ett bra grundrecept, till exempel:

Nu har du en bra grund – här kommer 4 tips!

1. Riv i lite grönt

riven zucchini.jpg

Zucchini fär en saftigare pannkaka.
Gör en matig och färgglad pannkaka genom att blanda i hackad spenat, rivna morötter, riven zucchini eller rödbetor.

2. Krydda loss

chili.jpg

Sätt sprätt på pannkisen med lite chili.
Sätt smak på middagspannkakan med hackade färska eller torkade örter, hackad färsk chili eller chiliflakes.

3. Gör det cheesy

riven ost.jpg

Riv lite lagrad ost i smeten, det kommer du att älska.
Riv ner en näve lagrad ost i pannkakssmeten.

4. Pimpa med efterrättssmaker

Crepes suzette liggande_TIF.jpg

Crêpes Suzette, pannkakor i apelsinsås, flamberas i Grand Marnier eller Cointreau för extra lyxig feeling.
Smaksätt efterrättspannkakan med rivet äpple, kokosflingor, vaniljsocker, kanel, kakao, citron- eller apelsinskal, apelsinlikör, rom), cognac eller apelsinsprit.

Klassikern Crêpes Suzette lär ha skapats 1895 på ett hotell i Monte Carlo. Det håller än idag!

Här hittar du även recept på pannkakor fyllda med salt eller sött.

Här hittar du den goda citronpannkakan med smetana längst upp och alla våra andra goda pannkaksrecept!

Pannkaksskolan – läs mer