Tänk att pannkakor alltid är lika galet gott. Dessutom kan de varieras i det oändliga. Sätt smak på smeten med salt eller sött.
Börja med att utgå från ett bra grundrecept, till exempel:
Nu har du en bra grund – här kommer 4 tips!
1. Riv i lite grönt
Gör en matig och färgglad pannkaka genom att blanda i hackad spenat, rivna morötter, riven zucchini eller rödbetor.
2. Krydda loss
Sätt smak på middagspannkakan med hackade färska eller torkade örter, hackad färsk chili eller chiliflakes.
3. Gör det cheesy
Riv ner en näve lagrad ost i pannkakssmeten.
4. Pimpa med efterrättssmaker
Smaksätt efterrättspannkakan med rivet äpple, kokosflingor, vaniljsocker, kanel, kakao, citron- eller apelsinskal, apelsinlikör, rom), cognac eller apelsinsprit.
Klassikern Crêpes Suzette lär ha skapats 1895 på ett hotell i Monte Carlo. Det håller än idag!
Här hittar du även recept på pannkakor fyllda med salt eller sött.
Här hittar du den goda citronpannkakan med smetana längst upp och alla våra andra goda pannkaksrecept!