Pannkaksskolan

Steka pannkakan i gjutjärn eller non-stick?

Steka pannkakan i gjutjärn eller non-stick? Det finns både fördelar och nackdelar med att steka pannkakor i en non-stick-panna.

Diskussionen om vilken som är den bästa pannkaksstekpannan kan verkligen hetta till. Är gjutjärns- eller non-stick-panna bäst?

Gjutjärn kräver mycket smör

gjutjärnspanna.jpg

Den har evigt liv men slukar fett.

  • En väl instekt gjutjärnspanna, arvegods eller loppisfynd, kräver starka armar och rejält med smör i pannan, till varje pannkaka. Annars bränns det väldigt lätt.
  • Enligt fansen ger gjutjärnspannan de frasigaste pannkakorna. Några vetenskapliga bevis för detta finns inte. Men ett är säkert, diska aldrig din stekpanna med diskmedel.

Non-stick bränner inte

Non stick panna.jpg

Rädd för att bränna? Då sitter non stick bra.

  • En fräsch non-stick-panna är vad den heter, med andra ord ett säkert kort. Inget klibbar fast, så länge beläggningen är i gott skick. Och den är också betydligt lättare att handskas med.
  • Men den har inte evigt liv, om du inte sköter om den väldigt bra. Spola inte pannan i kallt vatten i het penna, då förstörs beläggningen.

Valet är ditt!

Sammanfattningsvis, det finns fördelar och nackdelar med allt. Det gäller att väga ihop dem.

Recepttips

Pannkakssemla_TIF.jpg

Pannkaka gifter sig med semla och får de här små goda bebisarna.
Här är vårt bästa grundrecept på pannkakor! Missa inte heller receptet på pannkakssemla och alla våra andra goda pannkaksrecept!

Pannkaksskolan – läs mer