Diskussionen om vilken som är den bästa pannkaksstekpannan kan verkligen hetta till. Är gjutjärns- eller non-stick-panna bäst?
Börja med ett riktigt bra pannkaksrecept. Här här vårt bästa recept på pannkakor:
Gjutjärn kräver mycket smör
- En väl instekt gjutjärnspanna, arvegods eller loppisfynd, kräver starka armar och rejält med smör i pannan, till varje pannkaka. Annars bränns det väldigt lätt.
- Enligt fansen ger gjutjärnspannan de frasigaste pannkakorna. Några vetenskapliga bevis för detta finns inte. Men ett är säkert, diska aldrig din stekpanna med diskmedel.
Non-stick bränner inte
- En fräsch non-stick-panna är vad den heter, med andra ord ett säkert kort. Inget klibbar fast, så länge beläggningen är i gott skick. Och den är också betydligt lättare att handskas med.
- Men den har inte evigt liv, om du inte sköter om den väldigt bra. Spola inte pannan i kallt vatten i het penna, då förstörs beläggningen.
Valet är ditt!
Sammanfattningsvis, det finns fördelar och nackdelar med allt. Det gäller att väga ihop dem.
Recepttips
Missa inte receptet på pannkakssemla och alla våra andra goda pannkaksrecept!