Pannkaksskolan

Steka pannkakan i gjutjärn eller non-stick?

Steka pannkakan i gjutjärn eller non-stick? Det finns både fördelar och nackdelar med att steka pannkakor i en non-stick-panna.

Diskussionen om vilken som är den bästa pannkaksstekpannan kan verkligen hetta till. Är gjutjärns- eller non-stick-panna bäst?

Börja med ett riktigt bra pannkaksrecept. Här här vårt bästa recept på pannkakor:

Gjutjärn kräver mycket smör

gjutjärnspanna.jpg

Den har evigt liv men slukar fett.

  • En väl instekt gjutjärnspanna, arvegods eller loppisfynd, kräver starka armar och rejält med smör i pannan, till varje pannkaka. Annars bränns det väldigt lätt.
  • Enligt fansen ger gjutjärnspannan de frasigaste pannkakorna. Några vetenskapliga bevis för detta finns inte. Men ett är säkert, diska aldrig din stekpanna med diskmedel.

Non-stick bränner inte

Non stick panna.jpg

Rädd för att bränna? Då sitter non stick bra.

  • En fräsch non-stick-panna är vad den heter, med andra ord ett säkert kort. Inget klibbar fast, så länge beläggningen är i gott skick. Och den är också betydligt lättare att handskas med.
  • Men den har inte evigt liv, om du inte sköter om den väldigt bra. Spola inte pannan i kallt vatten i het penna, då förstörs beläggningen.

Valet är ditt!

Sammanfattningsvis, det finns fördelar och nackdelar med allt. Det gäller att väga ihop dem.

Recepttips

Pannkakssemla_TIF.jpg

Pannkaka gifter sig med semla och får de här små goda bebisarna.
Missa inte receptet på pannkakssemla och alla våra andra goda pannkaksrecept!

Pannkaksskolan – läs mer