Wienerbröd med vaniljkräm

Wienerbröd med vaniljkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

Bara en tugga till! Frasiga, nybakade wienerbröd fyllda med hemgjord vaniljkräm är en dröm för alla fikaälskare. Så färska att de smälter i munnen.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 45 st

Vaniljkräm:

  • 1 ägg till pensling

Gör så här

Gör så här

Blanda alla ingredienser utom det osaltade smöret i en degmaskin, knåda ihop ca 5 min. Låt degen vila övertäckt i kyl, ca 30 min. Platta ut det osaltade smöret med kavel, lägg i frysen. Fortsätt med vaniljkrämen medan degen vilar i kylen. Dela och skrapa ur fröna från vaniljstången, lägg i en kastrull med mjölk och socker. Värm upp, och låt dra en liten stund. Blanda äggulor med majsstärkelse i en bunke. Sila den varma mjölken över äggulorna under omrörning, vispa till en slät smet. Häll tillbaka i kastrullen och vispa på medelvärme ca 2 min tills det tjocknar. Låt kallna. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen till dubbla storleken som det kavlade smöret. Lägg smöret i mitten på degen och packa in smöret, som ett paket. Kavla ut degen till dubbel storlek en gång till. Vik ihop degen igen ⅓ in mot mitten och sedan den sista ⅓ över den, så att det blir som 3 lager. Upprepa detta 2 gånger till. Kavla därefter ut degen så den blir ca ½ cm tjock. Skär ut fyrkanter, ca 8x8 cm stora. Vik in hörnen på varje fyrkant mot mitten. Låt jäsa ca 30 min. Spritsa eller klicka ut vaniljkräm i mitten på varje wienerbröd. Pensla med ägg och grädda dem i mitten av ugnen ca 12 min. Låt svalna. Pudra ev över med florsocker.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 170 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa: