Rågröt med kvarg, nötter och blåbär

Rågröt med kvarg, nötter och blåbär

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

Detta är en snabb variant av populära "bircher musli" eller över-natten-gröt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 dl Arla® mild kvarg naturell
  • 4 dl Arla® filmjölk Filmjölk 3%
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tärnade äpplen
  • 5 dl rågflingor eller havregryn
  • 3 dl blåbär
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 2 bananer
  • 1 dl Arla® mild kvarg naturell
  • ½ dl sylt

Gör så här:

Gör så här:

Blanda kvarg, filmjölk, honung, vaniljpulver, äpple och hälften av flingorna i en bunke. Mixa blandningen slät. Tillsätt resten av flingorna, blåbär, hasselnötter och banan. Servera med kvarg och sylt.

Tips:

Det går bra att röra ihop gröten och låta den stå övertäckt i kyl innan den äts.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem