Prinsesstårta

Prinsesstårta

Varför köpa färdig när du kan göra en alldeles egen prinsesstårta!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund kakform, ca 24 cm i diameter.
  • Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
  • Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp på ett galler för att kallna.
  • Lägg fram marsipanlocket i sin förpackning och låt det bli rumstempererat.
  • Blanda mjölk, grädde, äggulor, socker och potatismjöl till fyllningen i en kastrull. Värm på svag värme under omrörning tills krämen tjocknat och första bubblan syns. Lyft bort kastrullen från värmen.
  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg ner dem i den varma krämen. Rör tills gelatinet smält.
  • Ställ kastrullen i kallt vatten så att krämen kallnar. Rör då och då. Vispa grädden med vaniljsockret till ett fast skum. Blanda ner grädden i krämen.
  • Dela kakan i tre bottnar. Den översta ska vara ca 1 cm tjock. Lägg den understa bottnen på ett fat. Bred över hälften av krämen.
  • Lägg på den mellersta bottnen och bred på resten av krämen. Låt krämen bli lite högre på mitten så att tårtan blir bullig. Lägg på den översta bottnen.
  • Vispa grädden. Bred lite grädde runt kanten och resten ovanpå tårtan. Låt den bli lite högre mot mitten. Lägg på marsipanlocket. Garnera med florsocker och marsipanros.
Klart!

Ingredienser

Ägg
3
Strösocker
1½ dl
Vetemjöl
¾ dl
Potatismjöl
¾ dl
Bakpulver
1 tsk
Fyllning:
1½ dl
1½ dl
Äggulor
2
Strösocker
1 msk
Potatismjöl
1 msk
Gelatinblad
4
2 dl
Vaniljsocker
2 tsk
Garnering:
3 dl
Färdigköpt marsipanlock
1
Florsocker
Marsipanros
1