Hoppa direkt till:
Entrecôte | Oxfilé | Högrev & märgpipa | Innanlår | Flankstek | Fläskkarré | Fläskkotlett Sidfläsk | Lamm | Vildsvin | Korv | Tjocka revben | Ytterlår | Biff | Ribs | Pepparbiff | Rostas | Älgfilé | Älgstek | Innertemperaturer & grilltider | Recept
Grillat kött får en alldeles speciell smak som är svår att slå. Kanske också för att det är en smak av sommar, ljumma kvällar och en helkväll runt bordet. Här kommer tips och råd på hur du gör det bästa av din köttbit på gallret.
Det går att grilla alla möjliga sorters kött och styckdetaljer men på lite olika sätt. Kött som är mört och kan ätas medium till rare grillas på hög värme en kortare tid, exempelvis entrecôte och lammkotletter. Fläskkotletter, karré, filé och ribs kan behöva lite lägre värme och längre tid för att bli genomgrillat. Ett tips är att använda stektermometern även vid grillen för att veta säkert när köttet är klart.
Låt gärna köttet vila lite när det grillats innan du serverar, då stannar alla goda smaker kvar bättre. Är du väldigt noga med temperaturen, kom ihåg att köttet fortsätter att stiga några grader även när det tagits från värmen.