Reuben sandwich

40 min Brunch Förrätt Huvudrätt Mellanmål
Reuben sandwich

Reuben sandwich är en amerikansk macka med mycket pastrami, saltgurka och så kallad rysk dressing. Bröden fylls med alla godsaker fär att sedan smörstekas. En riktig mack-klassiker som är perfekt att bjuda på till brunch!

Ingredienser

Pastrami, kokt oxbringa eller skivad grillad rostbiff
400 g
Surkål
1 dl
1 dl
Surdegsbröd
8 skivor
50 g
Saltgurkor
4

Dressing:

Schalottenlök
1
Grön paprika
½
Majonnäs
1 dl
Chilisås
1 msk
Paprikapulver
1 tsk
Dijonsenap
1 tsk
Tabasco
½ krm

Gör så här

  • Skala och finhacka löken till dressingen. Finhacka även paprikan. Blanda med övriga ingredienser och ställ dressingen åt sidan.
  • Skär köttet i tunna skivor. Låt surkålen rinna av ordentligt och blanda med osten.
  • Bred smör på båda sidor av bröden. Lägg surkål och ost på hälften av bröden. Lägg på köttet. Klicka dressingen över köttet och lägg på resterande bröd.
  • Stek på båda sidor i enstek- eller het grillpanna.
  • Dela grillspett på mitten och trä genom mackorna. Fäst saltgurkorna på grillspetten.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

920 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 43 g
Kolhydrater: 49 g
Fett: 61 g
https://www.arla.se/recept/reuben-sandwich/