Grilla kyckling

Grilla kyckling

Lyckas med grillad kyckling

Kyckling med sitt ljusa och milda kött passar extra bra på grillen. Det är tacksamt att marinera och krydda på ordentligt och med koll på temperaturen får du ett saftigt resultat.

Det viktigaste är att vara varsam; inte grilla för länge och för hårt. Lår och vingar är tåligare medan bröstfiléerna lätt blir torra. Hel kyckling tillagas med fördel på barbecuevis på indirekt värme. Följ vår tabell nedan och mät temperaturen där filén är som tjockast och intill benet på låret.

Tips när du grillar andra fåglar

Vill du ge dig på en mer udda fågel som anka eller gås går de också fint att grilla. Se bara upp med fettet som droppar ner så det inte slår upp lågor. Mer magra fåglar som fasan och andra viltfåglar kan behöva späckas eller lindas med späck, fläsk eller bacon och bör grillas mycket försiktigt. 

Så kryddar du kycklingen bäst för grillen

Kyckling passar med nästan alla kryddor, från milda örter till smakrik curry och het chili. Prova smakinfluenser från Karibien, Asien, Indien eller Amerikansk barbeque – garanterat succé! Våra recept Beer Can chicken och Grillad kyckling al limone gör garanerat succé!

Innertemperaturer för kyckling

Hel kyckling 82˚C (intill benet)
Kycklingfilé 72˚C
Kycklingklubba 82˚C (intill benet)
Kycklingvingar 82˚C

Hur länge ska kyckling grillas?

Kycklingfilé 6 minuter per sida
Kycklingklubba 12–15 minuter per sida