Hoppa direkt till:
Kryddsmör | Såser & dressingar | Coleslaw | Sallader
Till kraftig grillsmak och rökighet är det gott med friska, syrliga och ibland lite söta såser. Kalla yoghurtsåser, barbequesås på tomat eller frukiga salsor passar bra med alla sorters kött, fisk och skaldjur. Krydda gärna med örtkryddor och chili för den som vill. Ett hemmagjort kryddsmör är också ett enkelt sätt att sätta smak på det grillade, bara att klicka på och låta smöret smälta och aromerna komma fram.
Det varma från grillen gör sig med bra ihop med alla sorters gröna och matiga sallader. Potatissallad eller sallad på bulgur eller couscous, gärna med lite sälta från feta- eller ädelost. Gör en grundsallad med flera olika dressingar så får alla blanda och mixa som de vill.
Tillbehören och grönsakerna kan du såklart lägga på grillen också. Läs mer i vårt kapitel om att grilla vegetariskt.