
Grillad fläskkarré med mangosallad
Lättgrillad fläskkarré vänd i en rub. Perfekt till en somrig mangosallad med krispiga salladsblad, bönor och myntadressing.
Ingredienser
Antal portioner
- 600 g fläskkarré i skivor
-
1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
- 2 mango
- 2 lime
Rub:
- rivet skal av 1 lime
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk chili flakes
- 1 msk flingsalt
Mangosallad:
- 1 huvud romansallad
- 150 g cocktailtomater
- 250 g färsk haricots verts
- 300 g salladslök
- 1 dl pekannötter
Myntadressing:
-
2 dl Arla Köket® matyoghurt
- 1 dl hackad färsk mynta
- 1 tsk flytande honung
- ½ tsk salt
- 1 msk olivolja
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Skala mangon och skär bort kärnan. Dela limen. Grilla mango och lime. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Tillsätt saften från den grillade limen. Smaksätt med salt och olja, ställ kallt. Skär den grillade mangon i bitar. Skölj och dela salladen. Skär tomaterna i halvor. Dela och grilla löken. Koka bönorna i saltat vatten ca 2 min. Lägg allt på ett fat. Blanda ingredienserna till rubben. Pensla köttet med smör-&rapsolja och grilla det ca 3 min på varje sida. Vänd köttet i rubben. Skär köttet i skivor och lägg på salladen. Toppa med pecannötter och myntadressingen.
Näringsvärden, per port
- Energi: 580 kcal
- Protein: 34 g
- Kolhydrater: 35 g
- Fett: 32 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Andra goda förslag

Kebabspett med rädistsatsiki
&w=600&h=450&scale=both&ak=f525e733&hm=9d31187d)
Teriyakispett med limesås

Heta grillspett med chorizo

Grillad fläskfilé med grönsaksbulgur och chilibearnaise

Grillade högrevsburgare med blåmögelost, baconmajonnäs och portvinskokt rödlök

Grillad biff med bluecheesesmör, grillat päron och ugnsrostad potatis

Högrevsburgare med bluecheesedressing och grillade padrones
