Grillad fläskkarré med mangosallad

Grillad fläskkarré med mangosallad

1 tim Huvudrätt
Lättgrillad fläskkarré vänd i en rub. Perfekt till en somrig mangosallad med krispiga salladsblad, bönor och myntadressing.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala mangon och skär bort kärnan. Dela limen i halvor. Grilla mango och lime.
  • Rör ihop ingredienserna till dressingen. Tillsätt saften från den grillade limen. Smaksätt med salt och olja. Ställ kallt.
  • Skär den grillade mangon i bitar. Skölj och dela salladen. Skär tomaterna i halvor.
  • Dela och grilla salladslöken. Koka bönorna i saltat vatten ca 2 min. Lägg allt på ett fat.
  • Blanda ingredienserna till rubben.
  • Pensla köttet med smör-&rapsolja och grilla det ca 3 min på varje sida. Vänd köttet i rubben. Skär köttet i skivor och lägg dem på salladen.
  • Toppa med pecannötter och myntadressingen.
Klart!
Energi:

580 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Fläskkarré i skivor
600 g
1 msk
Mango
2
Lime
2
Myntadressing:
2 dl
Hackad färsk mynta
1 dl
Flytande honung
1 tsk
Salt
½ tsk
Olivolja
1 msk
Mangosallad:
Romansallad
1 huvud
Cocktailtomater
150 g
Salladslök
300 g
Färsk haricots verts
250 g
Pekannötter
1 dl
Rub:
Lime
rivet skal av 1
Svartpeppar
1 krm
Chili flakes
1 msk
Flingsalt
1 msk