Grillad fläskkarré med mangosallad

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Grillad fläskkarré med mangosallad

Lättgrillad fläskkarré vänd i en rub. Perfekt till en somrig mangosallad med krispiga salladsblad, bönor och myntadressing.

Ingredienser

Fläskkarré i skivor
600 g
1 msk
Mango
2
Lime
2

Myntadressing:

2 dl
Hackad färsk mynta
1 dl
Flytande honung
1 tsk
Salt
½ tsk
Olivolja
1 msk

Mangosallad:

Romansallad
1 huvud
Cocktailtomater
150 g
Salladslök
300 g
Färsk haricots verts
250 g
Pekannötter
1 dl

Rub:

Lime
rivet skal av 1
Svartpeppar
1 krm
Chili flakes
1 msk
Flingsalt
1 msk

Gör så här

  • Skala mangon och skär bort kärnan. Dela limen i halvor. Grilla mango och lime.
  • Rör ihop ingredienserna till dressingen. Tillsätt saften från den grillade limen. Smaksätt med salt och olja. Ställ kallt.
  • Skär den grillade mangon i bitar. Skölj och dela salladen. Skär tomaterna i halvor.
  • Dela och grilla salladslöken. Koka bönorna i saltat vatten ca 2 min. Lägg allt på ett fat.
  • Blanda ingredienserna till rubben.
  • Pensla köttet med smör-&rapsolja och grilla det ca 3 min på varje sida. Vänd köttet i rubben. Skär köttet i skivor och lägg dem på salladen.
  • Toppa med pecannötter och myntadressingen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

580 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 34 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 32 g
https://www.arla.se/recept/grillad-flaskkarre-med-mangosallad/