Grillad entrecote med medelhavssmör

Grillad entrecote med medelhavssmör

Huvudrätt
Grillad entrecôte blir om möjligt ännu saftigare om man grillar den i lite tjockare skivor och sedan skivar upp den vid serveringen. Kryddsmöret blir ännu godare när man vispar det och serverar det rumsvarmt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Dela potatis, tomater och vitlök i halvor och fänkålen i klyftor. Pensla kött och grönsaker med smör-&rapsolja. Salta och peppra.
  • Vispa smöret luftigt med elvisp och vispa i saffran, vitlök, timjan och flingsalt.
  • Grilla köttet över glöd ca 3 min på varje sida. Flytta sedan köttet lite vid sidan av glöden och låt det grilla färdigt.
  • Skär köttet i skivor lite på snedden. Servera med kryddsmör, potatis och grönsaker.
Klart!
Energi:

595 kcal

Protein: 38 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 24 g
Video
Gör ditt eget kryddsmör – steg för steg

Stjärnkocken Andreas Hedlund visar hur enkelt det är att göra ett gott kryddsmör och hur smakerna kan varieras. Ett tips är att göra en stor sats och förvara i frysen så det bara är att ta fram när det är dags.

Ingredienser

Entrecote
600 g
Kokta potatisar
8
Tomater
4
Hela vitlökar
2
Fänkål
1
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Medelhavssmör:
75 g
Saffran
½ pkt
Vitlöksklyfta, finriven
1
Hackad färsk timjan
1 msk
Flingsalt
½ tsk