Grillad entrecote med medelhavssmör

Grillad entrecote med medelhavssmör

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(145 st)

Grillad entrecôte blir om möjligt ännu saftigare om man grillar den i lite tjockare skivor och sedan skivar upp den vid serveringen. Kryddsmöret blir ännu godare när man vispar det och serverar det rumsvarmt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Medelhavssmör:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Dela potatis, tomater och vitlök i halvor och fänkålen i klyftor. Pensla kött och grönsaker med smör-&rapsolja. Salta och peppra.
  2. Vispa smöret luftigt med elvisp och vispa i saffran, vitlök, timjan och flingsalt.
  3. Grilla köttet över glöd ca 3 min på varje sida. Flytta sedan köttet lite vid sidan av glöden och låt det grilla färdigt.
  4. Skär köttet i skivor lite på snedden. Servera med kryddsmör, potatis och grönsaker.

Gör ditt eget kryddsmör – steg för steg

Näringsvärden, per port exklusive potatis och sallad

  • Energi: 595 kcal
  • Protein: 38 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag