Grillad entrecote med medelhavssmör
•
Grillad entrecôte blir om möjligt ännu saftigare om man grillar den i lite tjockare skivor och sedan skivar upp den vid serveringen. Kryddsmöret blir ännu godare när man vispar det och serverar det rumsvarmt.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
595 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 38 g |
Kolhydrater: | 37 g |
Fett: | 24 g |
Video
Gör ditt eget kryddsmör – steg för steg
Stjärnkocken Andreas Hedlund visar hur enkelt det är att göra ett gott kryddsmör och hur smakerna kan varieras. Ett tips är att göra en stor sats och förvara i frysen så det bara är att ta fram när det är dags.
Ingredienser
Entrecote
|
600 g |
---|---|
Kokta potatisar
|
8 |
Tomater
|
4 |
Hela vitlökar
|
2 |
Fänkål
|
1 |
2 msk | |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Medelhavssmör:
75 g | |
Saffran
|
½ pkt |
Vitlöksklyfta, finriven
|
1 |
Hackad färsk timjan
|
1 msk |
Flingsalt
|
½ tsk |