Grillade spareribs

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Grillade spareribs

Grillade spjäll är alltid både lyxigt och gott!

Ingredienser

Revbensspjäll eller kamben
1⅕ kg
Salt
1 tsk

Grillsås:

3 msk
Chilisås av ketchuptyp
1 msk
Kinesisk soja
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Flytande honung
2 msk

Gör så här

  • Salta spjället och grilla det över glöd ca 10 min på varje sida.
  • Blanda en grillsås av smör-&rapsolja, chilisås, soja, ingefära och sambal oelek.
  • Pensla spjället på båda sidor med hälften av grillsåsen. Fortsätt grilla ca 5 min på varje sida.
  • Skär spjället i långa bitar längs med benen.
  • Rör ner honungen i grillsåsen och pensla på snittytorna och runt om. Grilla i ytterligare 5 min.
  • Servera med crème fraiche.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

410 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/grillade-spareribs/