Grillade spareribs

Grillade spareribs

Betyg

(38 st)

Grillade späll är alltid både lyxigt och gott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1⅕ kg revbensspjäll eller kamben
  • 1 tsk salt

Grillsås:

  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 msk chilisås av ketchuptyp
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk flytande honung
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika&chili

Gör så här:

Gör så här:

Salta spjället och grilla det över glöd ca 10 min på varje sida. Blanda en grillsås av smör-&rapsolja, chilisås, soja, ingefära och sambal oelek. Pensla spjället på båda sidor med hälften av grillsåsen. Fortsätt grilla ca 5 min på varje sida. Skär spjället i långa bitar längs med benen. Rör ner honungen i grillsåsen och pensla på snittytorna och runt om. Grilla i ytterligare 5 min.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 410 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem