
Har du många bananer hemma som du inte vet vad du ska göra av? Vilken tur, för här har vi samlat våra godaste bakrecept med banan som huvudingrediens. Från bröd och kakor till muffins och tårtor – perfekt till fikat!
1. Banankaka
En ljuvligt god och saftig kaka med mycket smak av banan och kanel!
2. Bananbröd
Det här brödet funkar bäst med riktigt mogna bananer. Servera nybakat med smör och lagrad ost.
3. Bananmuffins
Gulliga små muffins som du toppar med riven choklad.
Brun eller gul banan?
Ju mognare och brunare bananen är desto sötare är den. Använder du banan i bakning är det ofta godare att använda en så mogen banan som möjligt. Om du däremot ska använda bananen som topping eller fyllning i en tårta är det ofta godare med en medelmogen, gul banan.
4. Bananpuffar
Superenkel dessert att trolla fram efter middagen, servera med vispad grädde!
5. Kladdkaka med banan och dulce de leche
Ta kladdkakan till nästa nivå och maxa den med banan, karamelliserad mjölk, choklad och maränger.
6. Baked oats
Ett superenkelt bakverk du till och med kan baka i mikron!
7. Banoffeetårta
Barnsligt god tårta som blir riktigt kalasredo med godis på toppen!
8. Chokladbakade bananer
En upphottad variant av den klassiska hajkbananen.
Är banan ett bär?
Faktum är att ur en botanisk synpunkt så klassas faktiskt bananen som ett bär, och inte en frukt! Men vi tycker att den ändå är välkommen in i fruktkorgen.
9. Muggmuffins i mikron
Supersnabba muffins som du enkelt bakar i mikron.
10. Banana bread
En amerikansk favorit som får extra smak av ingefära, kanel och kardemumma.
11. Banankaka med choklad
Lyxa till banankakan med ett läckert täcke mörk choklad!