Kladdkaka med banan och dulce de leche

Kladdkaka med banan och dulce de leche

40 min
Som en smakexplosion smäller den ner på tårtfatet med kola, maränger, banan och choklad förstås. Det här är en riktigt maffig kladdkaka med extra allt!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Smält smöret. Rör ner ägg och socker i smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt kallna.
  • Rör ihop kvarg och den karamelliserade mjölken.
  • Skiva bananerna och lägg på kakan. Bred över kvargen, riv över chokladen och strö över marängerna.
Klart!
Tips:

Receptet är skapat av Evelina och Emanuel Carlsson och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2016.

Energi:

330 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 15 g

Ingredienser

100 g
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
2 dl
Kakao
4 msk
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
1 krm
250 g
Karamelliserad mjölk
25 g
Bananer
2
Mörk choklad
25 g
Små maränger
1 dl