Kladdkaka med banan och dulce de leche

Kladdkaka med banan och dulce de leche

Betyg

(27 st)

Som en smakexplosion smäller den ner på tårtfatet med kola, maränger, banan och choklad förstås. Det här är en riktigt maffig kladdkaka med extra allt!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret. Rör ner ägg och socker i smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt kallna.

Skiva bananerna och lägg på kakan, bred över kvargen, riv över chokladen och strö över marängerna.

Tips:

Receptet är skapat av Evelina och Emanuel Carlsson och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2016.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 330 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem