Kladdkaka med banan och dulce de leche

Kladdkaka med banan och dulce de leche

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(28 st)

Som en smakexplosion smäller den ner på tårtfatet med kola, maränger, banan och choklad förstås. Det här är en riktigt maffig kladdkaka med extra allt!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret. Rör ner ägg och socker i smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt kallna.

Skiva bananerna och lägg på kakan, bred över kvargen, riv över chokladen och strö över marängerna.

Tips:

Receptet är skapat av Evelina och Emanuel Carlsson och är ett av bidragen i finalen av Kladdkakeracet 2016.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 330 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem