Bananpuffar

Bananpuffar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

En variant av friterade bananer men med smördegsplattor istället för frityrsmet - enkel och god efterrätt! Bananpuffarna är söta, mjuka och frasiga i samma tugga.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 smördegsplattor
  • 2 bananer
  • 1 ägg
  • 3 msk rårörsocker
  • 2 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk florsocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Ta fram smördegsplattorna och låt dem tina något. Kavla ut dem till nästan dubbel storlek och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Dela bananerna på mitten och sedan på längden. Lägg dem glest på smördegen. Skär eller sporra med en baksporre runt bananerna. Knäck ägget i en liten kopp och vispa sönder det med en gaffel. Pensla ägg på smördegen och bananerna och strö över råsocker. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter tills degen är puffig och ytan är gyllenbrun. Häll upp grädden i en bunke och lägg i florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden tills den är tjock och pösig. Servera bananerna bums med grädden.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 475 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem