Bananpuffar

Bananpuffar

30 min Efterrätt
En variant av friterade bananer men med smördegsplattor istället för frityrsmet - enkel och god efterrätt! Bananpuffarna är söta, mjuka och frasiga i samma tugga.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Ta fram smördegsplattorna och låt dem tina något. Kavla ut dem till nästan dubbel storlek och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Dela bananerna på mitten och sedan på längden. Lägg dem glest på smördegen. Skär eller sporra med en baksporre runt bananerna.
  • Knäck ägget i en liten kopp och vispa sönder det med en gaffel. Pensla ägg på smördegen och bananerna och strö över råsocker.
  • Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter tills degen är puffig och ytan är gyllenbrun.
  • Häll upp grädden i en bunke och lägg i florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden tills den är tjock och pösig.
  • Servera bananerna bums med grädden.
Klart!
Energi:

475 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Smördegsplattor
2
Bananer
2
Ägg
1
Rårörsocker
3 msk
2 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Florsocker
2 msk