Banoffee-tårta

Dessert Efterrätt Fika
Banoffee-tårta

Banoffee-tårta är en barnsligt god tårta som blir kalasfin med godis på toppen. Det krispiga chokladgodiset ger balans till den mjuka och söta fyllningen.

Ingredienser

Ägg
4
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
1 dl
Potatismjöl
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Bakpulver
1 tsk

Fyllning och garnering:

Bananer
4
Saft av pressad citron
1 tsk
4 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Kolasås t ex O´hoj eller dulce de leche
400 g

Garnering:

Mörk choklad
25 g
Dl krispigt chokladgodis, t ex Malteser eller M&M´s

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa ägg och socker och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.
  • Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna. Dela kakan i tre bottnar.
  • Mosa bananerna och tillsätt citronsaften. Vispa grädde och vaniljsocker till ett fast skum.
  • Bred kolasås, grädde och mosad banan på 2 av bottnarna men spar 1/3 del av grädden och kolasåsen.
  • Lägg ihop de tre bottnarna. Bred på resterande grädde och ringla över kolasåsen. Riv chokladen grovt och krossa godiset. Strö det på tårtan.
Lägg till recept till tillagad

Näringsvärden, per bit

Energi:

700 kcal

Energifördelning: per bit
Protein: 9 g
Fett: 40 g
Kolhydrater: 76 g
https://www.arla.se/recept/banoffeetarta/