Banoffee-tårta

Banoffee-tårta

Betyg

(119 st)

Banoffee-tårta är en barnsligt god tårta som blir kalasfin med godis på toppen. Det krispiga chokladgodiset ger balans till den mjuka och söta fyllningen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning och garnering:

  • 4 bananer
  • 1 tsk saft av pressad citron
  • 4 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 400 g kolasås t ex O´hoj eller dulce de leche

Garnering:

  • 25 g mörk choklad
  • 1½ dl krispigt chokladgodis, t ex Malteser eller M&M´s

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna. Dela kakan i tre bottnar. Mosa bananerna och tillsätt citronsaften. Vispa grädde och vaniljsocker till ett fast skum. Bred kolasås, grädde och bananmos på 2 av bottnarna men spar 1/3 del av grädden och kolasåsen. Lägg ihop de tre bottnarna. Bred på resterande grädde och ringla över kolasåsen. Riv chokladen grovt och krossa godiset. Strö det på tårtan.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 700 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 76 g
  • Fett: 40 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem