• Artiklar
  • Alla hjärtans dag – presenter till matfantasten
Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag – presenter till matfantasten

Alla hjärtans dag – presenter till matfantasten

Det är äntligen dags att skämma bort din kära på årets mest romantiska dag. Råkar hen vara en riktig matfantast som uppskattar god mat och att stå i köket? Vilken tur! För här har vi samlat våra bästa tips på matrelaterade presenter till alla hjärtans dag.

1. En helkväll i kärlekens tecken

middag

Vad är mer romantiskt än att bjuda på en trerättersmiddag som du gjort helt själv? Duka fint, tänd levande ljus och sätt på din mest romantiska spellista. För att göra det enklare för dig har vi tagit fram sju romantiska trerättersmenyer som du enkelt gör hemma. För extrapoäng: Skriv fina menykort!

2. Förföriska ostar

ostbricka-2048x1152

Gör i ordning en riktigt fin ostbricka, eller ett ostpaket, att skämma bort din kära med. Blanda flera olika ostar med marmelader, kex, bröd, nötter och annat gott. Här har vi samlat våra bästa tips för hur du skapar en vacker ostbricka. Tycker du det är svårt att plocka ihop en ostsamling själv så kan du beställa kurerade ostbrickor hos Falbygdens.

3. Satsa på klassiker

rosor-2048x1152

Klyschor är klyschor av en anledning, så varför inte slå till på en fin chokladask och en vacker blombukett? Vill du imponera lite extra så kan du smälta chokladen och lägga i egna formar. Du kan dessutom gravera den med ett kärleksfullt meddelande. Här visar vi hur du bäst tempererar choklad.

4. Presenter för livet

gryta-2048x1152

Till den som älskar att laga mat kan du satsa på köksutrustning som blir vapendragare under hela livet. En stekpanna eller gryta i gjutjärn kan användas till mycket och blir bara bättre med tiden. Annat att satsa på är riktigt fina köksknivar, en robust skärbräda eller ett vackert serveringsfat.

5. Söta små gåvor

Att ge bort söta bakverk som du lagt tid och kärlek på kan få vem som helst på fall. Slå in i en fin presentlåda och skriv ett kort så är kärleksgåvan komplett. Här har vi samlat recept på några kärleksfulla godsaker att baka till den du tycker om: