Red velvet cake

Red velvet cake

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(205 st)

Red velvet cake är en otroligt saftig tårta som härstammar från den amerikanska södern. Red velvet betyder ju röd sammet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl Arla® filmjölk Filmjölk 3%
  • 2 msk röd hushållsfärg

Marängfrosting:

Till garnering:

  • 1 liter blandade färska bär

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt vinäger, olja, filmjölk och hushållsfärg och rör till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 ½ liter, och grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna något i formen. Stjälp sedan upp den på ett galler och låt kallna. Vispa äggvitorna till frostingen med elvisp i en skål över varmt vattenbad. Tillsätt socker och vaniljsocker, och vispa tills det har löst sig och marängen är varm och fast. Ställ skålen i kallt vattenbad och fortsätt att vispa tills marängen har svalnat. Tillsätt smöret i små klickar. Vispa hela tiden. Skär kakan i tre bottnar med en vass kniv och bred frosting på en botten. Lägg försiktigt på nästa botten och bred på frosting. Lägg på den översta bottnen och bred resten av frostingen över kakan. Garnera med färska bär.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 465 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem