Vaniljhjärtan

Vaniljhjärtan

En fin gammal kondiskaka som lätt kan bakas hemma, bara du skaffar hjärtformade bakformar.
Betyg (9 st)

Mitt betyg:

Vaniljhjärtan

En fin gammal kondiskaka som lätt kan bakas hemma, bara du skaffar hjärtformade bakformar.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Receptet gäller för 16 st

  • 4½ dl vetemjöl
  • 1½ dl florsocker
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 200 g Arla® Svenskt Smör
  • 1 äggula
  • 1 tsk kallt vatten

Vaniljkräm:

  • 4 dl Arla® ekologisk lantmjölk
  • 2 äggulor
  • ½ dl strösocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • ½ dl majsstärkelse
  • ½ dl florsocker

Gör så här:

Blanda de torra ingredienserna till degen. Tärna smöret och mixa ihop de torra ingredienserna med smöret till smulor. Tillsätt äggulan och vattnet och mixa samman till en deg. Låt vila minst 30 min i kyl.

Vispa ihop alla ingredienserna till vaniljkrämen i en kastrull, sjud på låg värme under vispning tills krämen tjocknar. Låt kallna.

Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen. Stansa ut 32 hjärtan med vaniljhjärtansformen. Tryck ut hälften av hjärtana i formarna. Fördela vaniljkrämen i formarna. Lägg på resten av hjärtana och tryck ihop kanterna. Baka i mitten av ugnen ca 12 min. Låt svalna. Stjälp dem ur formarna. Pudra med florsocker.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 235 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 27 g
  • Fett: 13 g
Skriv ut