Vaniljhjärtan

Vaniljhjärtan

Betyg

(22 st)

En fin gammal kondiskaka som lätt kan bakas hemma, bara du skaffar hjärtformade bakformar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 st

  • 4½ dl vetemjöl
  • 1½ dl florsocker
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 200 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 äggula
  • 1 tsk kallt vatten

Vaniljkräm:

  • ½ dl florsocker

Gör så här:

Gör så här:

Blanda de torra ingredienserna till degen. Tärna smöret och mixa ihop de torra ingredienserna med smöret till smulor. Tillsätt äggulan och vattnet och mixa samman till en deg. Låt vila minst 30 min i kyl.

Vispa ihop alla ingredienserna till vaniljkrämen i en kastrull, sjud på låg värme under vispning tills krämen tjocknar. Låt kallna.

Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen. Stansa ut 32 hjärtan med vaniljhjärtansformen. Tryck ut hälften av hjärtana i formarna. Fördela vaniljkrämen i formarna. Lägg på resten av hjärtana och tryck ihop kanterna. Baka i mitten av ugnen ca 12 min. Låt svalna. Stjälp dem ur formarna. Pudra med florsocker.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 235 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 27 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem