Vaniljhjärtan

Vaniljhjärtan

En fin gammal kondiskaka som lätt kan bakas hemma, bara du skaffar hjärtformade bakformar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vaniljhjartan/

Gör så här

  • Blanda de torra ingredienserna till degen. Tärna smöret och mixa ihop de torra ingredienserna med smöret till smulor.
  • Tillsätt äggula och vatten och mixa samman till en deg. Låt vila minst 30 min i kyl.
  • Vispa ihop alla ingredienserna till vaniljkrämen i en kastrull, sjud på låg värme under vispning tills krämen tjocknar. Låt kallna.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Kavla ut degen. Stansa ut 32 hjärtan med hjärtformar. Tryck ut hälften av hjärtana och fördela vaniljkrämen i formarna.
  • Lägg på resten av hjärtana och tryck ihop kanterna. Baka i mitten av ugnen ca 12 min. Låt svalna. Stjälp dem ur formarna. Pudra med florsocker.
Klart!
Energi:

235 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Vetemjöl
4½ dl
Florsocker
1½ dl
Potatismjöl
½ dl
Vaniljpulver
1 krm
Salt
1 krm
200 g
Äggula
1
Kallt vatten
1 tsk
Vaniljkräm:
4 dl
Äggulor
2
Strösocker
½ dl
Vaniljpulver
1 krm
Majsstärkelse
½ dl
Florsocker
½ dl