Byt ut en del av köttfärsen i såsen mot grönsaker eller baljväxter. Det är gott, budget- och klimatsmart! Här tipsar vi om hur köttfärssåsen kan bli mer flexitarisk.
1. Zucchini
Dryga ut med köttfärssåsen med stekt zucchini som i det här receptet på tagliatelle bolognese med zucchini.
2. Blandade grönsaker
Blanda i paprika, purjolök, aubergine, svamp eller grönkål och zucchini som i det här receptet på extra grön köttfärssås.
3. Rödbetor och morötter
Grovrivna rödbetor eller morötter fyller ut och ger köttfärssåsen sötma. Vårt enkla recept på köttfärssås med rödbetor lagas med pastasås tomat och crème fraiche från Kelda.
4. Kål
Stek köttfärs med vitkål och ha lingon och potatismos till så förvandlas den plötsligt till klassisk husmanskost. Här är receptet på köttfärssås med vitkål.
5. Olika linser
Små svarta puylinser och röda linser är perfekta att ersätta en del av köttfärsen med.