Extra grön köttfärssås

Extra grön köttfärssås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(11 st)

20 min

I det här receptet har vi halverat mängden kött och fyllt på med grönsaker, ett superenkelt sätt att vara snällare mot både miljön och plånboken!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gulbeta
  • 75 g grönkål
  • 200 g nötfärs
  • 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater à 400 g
  • 1 tsk torkad oregano

Gör så här

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Skala och riv gulbetan grovt. Riv av grönkålen från stammen och finhacka.
  3. Fräs färsen i smör-&rapsolja i en gryta. Tillsätt löken och grönsakerna och fräs ytterligare ca 3 min. Salta och peppra.
  4. Häll över vatten, krossade tomater och oregano. Låt koka ihop ca 10 min. Servera med pastan och riven ost.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 505 kcal
  • Protein: 25 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa: