Extra grön köttfärssås

20 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Extra grön köttfärssås

I det här receptet har vi halverat mängden kött och fyllt på med grönsaker, ett superenkelt sätt att vara snällare mot både miljön och plånboken!

Ingredienser

Rödlök
1
Vitlöksklyfta
1
Gulbeta
1
Grönkål
75 g
Nötfärs
200 g
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Vatten
2 dl
Krossade tomater à 400 g
1 burk
Torkad oregano
1 tsk
Pasta rigatoni, gärna fullkorn
300 g
50 g

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och finhacka rödlök och vitlök. Skala och riv gulbetan grovt. Riv av grönkålen från stammen och finhacka.
  • Fräs färsen i smör-&rapsolja i en gryta. Tillsätt löken och grönsakerna och fräs ytterligare ca 3 min. Salta och peppra.
  • Häll över vatten, krossade tomater och oregano. Låt koka ihop ca 10 min. Servera med pastan och riven ost.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

505 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 25 g
Kolhydrater: 63 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/extra-gron-kottfarssas/