Köttfärssås med vitkål

Köttfärssås med vitkål

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(84 st)

Denna köttfärssås med vitkål är lättlagad husmanskost när den smakar som bäst. Servera med potatis eller potatismos och en klick lingonsylt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Potatismos:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med potatismoset. Skala potatisen och skär i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min. Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken och rör ner tillsammans med smöret i potatisen. Smaksätt med salt och peppar. Rör moset luftigt.

Strimla kålen och fräs den i smör-&rapsolja i en stekpanna. Rör ner färsen och stek ca 5 min. Tillsätt soja, grädde, sylt, timjan och majsstärkelse, rör om och koka ca 2 min. Servera med potatismos och lingonsylt.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 580 kcal
  • Protein: 22 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem