Köttfärssås med vitkål

Köttfärssås med vitkål

Betyg

(83 st)

Denna köttfärssås med vitkål är lättlagad husmanskost när den smakar som bäst. Servera med potatis eller potatismos och en klick lingonsylt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Potatismos:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med potatismoset. Skala potatisen och skär i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min. Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken och rör ner tillsammans med smöret i potatisen. Smaksätt med salt och peppar. Rör moset luftigt.

Strimla kålen och fräs den i smör-&rapsolja i en stekpanna. Rör ner färsen och stek ca 5 min. Tillsätt soja, grädde, sylt, timjan och majsstärkelse, rör om och koka ca 2 min. Servera med potatismos och lingonsylt.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 580 kcal
  • Protein: 22 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem