• Artiklar
 • Nyårsmeny av Desirée Jaks, Årets Kock 2023
Nyår

Nyårsmeny av Desirée Jaks, Årets Kock 2023

Nyårsmeny av Desirée Jaks, Årets Kock 2023 Desirée Jaks nyårsmeny.

Bjud dina gäster på en lyxig nyårsmeny med fyra utsökta rätter skapade av Årets Kock 2023, Desirée Jaks. Upptäck rätterna här nedan och vad hon själv säger om menyn!

För Desirée Jaks handlar nyårsafton om att umgås med sina nära och kära, vilket hon hade i åtanke när hon skapade menyn. Resultatet är en lyxig meny som enkelt går att förbereda, så att ni får tid över till att umgås och fira årets sista kväll tillsammans!

När man ska fira och bjuda på middag vill man umgås med sitt sällskap utan att behöva kompromissa på smaken.

Årets kock vinnarbild

Desirée Jaks, vinnare av Årets Kock 2023.

Desirée Jaks nyårsmeny

Klicka på bilderna för att komma till recepten!

 • Arancini med svamp
  Recept

  Arancini med svamp

  ”Den första rätten, som jag serverar som snacks, är arancini med svamp. Dessa går utmärkt att förbereda innan. Du kan göra klart dem hela vägen fram till fritering och hålla dem i frysen till nyårsafton. Nyfriterade snacks på nolltid!”
 • Tartar på hjort och rödbeta
  Recept

  Tartar på hjort och rödbeta

  ”Jag tycker det är mycket trevligt att starta en middag med tartar, dock drar jag gärna ner på köttmängden och blandar den 50/50 med rödbeta. Då kan du unna dig att köpa kött med högre kvalité då det räcker med en mindre mängd. Vill du äta en helt vegetarisk tartar går det bra att byta ut köttet mot mer rödbeta och krydda den väl.”
 • Öppen hummerravioli med smörad hummersås
  Recept

  Öppen hummerravioli med smörad hummersås

  ”Varmrätten är inspirerad av en signaturrätt jag satte upp på restaurang Spesso: Hummerravioli. Då den är ganska tidskrävande valde jag genvägen med öppen ravioli. Samma smak, mycket smidigare. Har du inte tid eller lust att göra egen pastadeg kan du köpa färska lasagneplattor och använda dem i stället, koka ca 2 minuter.”