Halloweenparty
Skräckfest i höstrusket!

Halloweenparty

Temat är givet: Utklädningsfest där ”ju ruskigare kostym desto bättre” gäller. Men tänk på att de allra ruskigaste kostymerna kan verka väldigt glada vid en första anblick. Eller vad sägs om en clown med alldeles för stort leende och galna ögon eller en gosig nallebjörn med lite blod sipprande ur mungipan?

Så pyntar du:

  • Pumpor – så klart!
  • Klipp ut fladdermöss i svart papper och häng upp här och där.
  • Fyll ett gäng diskvantar med ljummet vatten och knyt igen dem i botten. Lägg sedan ut sladder-händerna på ”överraskande” ställen. Typ i handfatet, på utvalda gästers stolar och i botten på chips-skålen ...
  • ... Låtsasspindlar och låtsasormar göms med fördel på samma sätt.

Det kan ni göra

  • Känsel-game. Ta ett gammalt vitt lakan. Stänk ner med något blodliknande. Gör ett lagom armhål i mitten. Häng upp i en dörröppning. Du behöver sedan bunkar fyllda med saker som känns läbbiga. När kompisarna sticker in armen i hålet får de känna efter i varje bunke och sedan skriva ner på en lapp vad de tror att innehållet är. Flest rättt vinner! Garanterat kul och överraskande när du visar upp bunkarnas egentliga innehåll.
  • Zombie-disco. Kolla på Michael Jacksons Thriller och försök dansa likadant. Varning för både hög rolighets- och pinsamhetsfaktor.
  • Anden i glaset. Det finns flera varianter av den här kusliga klassikern. Sök runt efter en som passar just din fest.

Att äta

  • Svart pasta. Bara att gå loss med karamellfärgen. Ser ruskigare ut än det låter. Och med ketchup till blir känslan ruttnande blodbad.  
  • Glass med vampyrblod. Börja med din favoritglass och ringla sedan över blodet. Så här gör du vampyrblod: Häll ganska mycket röd och några droppar gul karamellfärg i en flaska ljus sirap. Blanda ordentligt. Både färgen och konsistensen blir perfekt skräckig och smaken blir söt som … sirap.
Halloweensmink

Sminka sår & dödskalle

Johan och Andrea ska på halloweenkalas. Sminkösen Adina hjälper dem att bli riktigt läskiga med hjälp av ansiktsmålning och att göra ett stort låtsassår i Johans panna.

 
Sminka sår och dödskalle
Halloweenpyssel

Fladdrande spöke

Johan visar hur man enkelt gör ett spöke av en Yoggi Yalla!-flaska. Spöket kan man till exempel hänga upp i trädgården inför halloween eller pynta kalaset med.

Kul pyssel till halloween

Gör fladdermus och spindelväv av papper att dekorera kalaset i halloween med. Eller varför inte göra små monster till mjölkpaketet?

 
Halloweenpyssel

Pumpalykta

Gör en pumpalykta med Arlakadabra! Skär ut ett monsteransikte ur en pumpa och ställ värmeljus i så det blir till en skrämmande lykta. Roligt pyssel man kan göra hemma till halloween.