Rostade fladdermöss med spooky potatistoppar

Rostade fladdermöss med spooky potatistoppar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(25 st)

Bjud på marinerade kycklingvingar och gudomligt, hemlagat potatismos. Eller? Det är bara fantasin som sätter gränser...

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg kycklingvingar

Marinad:

  • 1 msk malen kanel
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • rivet skal av ½ apelsiner
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1½ msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja

Potatistoppar:

Gör så här:

Gör så här:

Blanda samman ingredienserna till marinaden och vänd ner kycklingvingarna i den. Låt marinera i kyl ca 2 tim. Gör under tiden potatistopparna. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen genom en purépress. Blanda med äggulor och riven ost till ett mos. Smaka av med salt och peppar. Fyll en spritspåse med moset och spritsa ut 10-12 toppar i en smord ugnssäker form. Tryck fast gröna ärter som ögon. Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingvingarna i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen ca 30 min. Sätt in formen med potatistoppar när 15 min återstår. Lägg upp vingarna två och två på fat så att de bildar formen av fladdermöss. Servera dem tillsammans med potatistopparna.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 630 kcal
  • Protein: 43 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem