Rostade fladdermöss med spooky potatistoppar

3 tim Fika Huvudrätt Lunch Middag
Rostade fladdermöss med spooky potatistoppar

Bjud på marinerade kycklingvingar och gudomligt, hemlagat potatismos. Eller? Det är bara fantasin som sätter gränser...

Ingredienser

Kycklingvingar
1 kg

Marinad:

Malen kanel
1 msk
Pressad apelsinsaft
1 dl
Apelsin
rivet skal av ½
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Cayennepeppar
1 krm
Tomatpuré
1 msk
1½ msk

Potatistoppar:

Mjölig potatis
800 g
Äggulor
2
100 g
Salt och peppar
Frysta gröna ärter till ögon

Gör så här

  • Blanda samman ingredienserna till marinaden och vänd ner kycklingvingarna i den. Låt marinera i kyl ca 2 tim.
  • Gör under tiden potatistopparna.
  • Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen genom en purépress.
  • Blanda med äggulor och riven ost till ett mos. Smaka av med salt och peppar.
  • Fyll en spritspåse med moset och spritsa ut 10-12 toppar i en smord ugnssäker form. Tryck fast gröna ärter som ögon.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Lägg kycklingvingarna i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen ca 30 min. Sätt in formen med potatistoppar när 15 min återstår.
  • Lägg upp vingarna två och två på fat så att de bildar formen av fladdermöss. Servera dem tillsammans med potatistopparna.
Lägg till recept till tillagad

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

630 kcal

Energifördelning: per portion exklusive tillbehör
Protein: 43 g
Fett: 34 g
Kolhydrater: 36 g
https://www.arla.se/recept/rostade-fladdermoss-med-spooky-potatistoppar/