
Rostade fladdermöss med spooky potatistoppar
Bjud på marinerade kycklingvingar och gudomligt, hemlagat potatismos. Eller? Det är bara fantasin som sätter gränser...
Ingredienser
Antal portioner
- 1 kg kycklingvingar
Marinad:
- 1 msk malen kanel
- 1 dl pressad apelsinsaft
- rivet skal av ½ apelsin
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 krm cayennepeppar
- 1 msk tomatpuré
-
1½ msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
Potatistoppar:
- 800 g mjölig potatis
- 2 äggulor
-
100 g Kvibille® cheddar riven
- salt och peppar
- fryst grön ärta till ögon
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Blanda samman ingredienserna till marinaden och vänd ner kycklingvingarna i den. Låt marinera i kyl ca 2 tim. Gör under tiden potatistopparna. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen genom en purépress. Blanda med äggulor och riven ost till ett mos. Smaka av med salt och peppar. Fyll en spritspåse med moset och spritsa ut 10-12 toppar i en smord ugnssäker form. Tryck fast gröna ärter som ögon. Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingvingarna i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen ca 30 min. Sätt in formen med potatistoppar när 15 min återstår. Lägg upp vingarna två och två på fat så att de bildar formen av fladdermöss. Servera dem tillsammans med potatistopparna.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
- Energi: 630 kcal
- Protein: 43 g
- Kolhydrater: 36 g
- Fett: 34 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut