Kalas i stallet

Kalas i stallet

Älskar du hästar och inte kan få nog av de fyrfota vännerna? Då är det klart att ditt kalas ska lukta stall. Ja, du ska ju inte fylla huset med hästbajs. Men väl med stallkänsla!

Anordna en gnäggtävling för att få rätt ljud. Den som gnäggar bäst blir matad med sockerbitar (marshmallowsgodiset) av de andra.

Pynt:

Dekorera hela hemmet och kalasbordet med halm och äpplen. Men du, glöm inte att städa efteråt... Hästskor på alla tallrikar (man kan klippa ut egna ur papp) ser fint ut – och betyder tur! Skriv placeringskort med hästnamnen. Om du inte har någon dalahäst hemma, låna en. Låt dalahästen/hästarna få en egen plats vid bordet med en egen tallrik.

Lekar:

  • Rid ut - Turridning, om det går att ordna. Annars finns det hästspel både som brädspel och som tv-spel.
  • Äppelstapling - Den som kan stapla flest äpplen på höjden vinner! Klarar man fler än tre är man riktigt duktig.
  • Havreknas - Fyll en burk med havrefras och låt gästerna gissa hur många det är. När alla gissat så avslöjar du att du själv inte har en aning – så alla har vunnit! (Pssst... Havrefras är goda att doppa i smält choklad.)
  • Hästhärmning - Samla information om olika hästraser. Dela ut ett häfte till alla häst… nej förlåt, gäster. Sedan ordnar ni hästhärmningscharader. Alla får dra var sin häst ur en ridhjälm – och sedan härma den. Ardenner, nordsvensk, shetlandsponny – vilken tror du är svårast?

Mat:

Havrekakor och morotsjuice. Och fler tips här nedan: