Allsångspartaj

Allsångspartaj

Älskar du allsångsprogrammen på tv? I så fall borde du fira så det sjunger om det nästa gång du fyller år… Ordna ett riktigt allsångskalas och be gästerna klä ut sig till kändisar.

För att få den rätta känslan kan du eller någon i din familj öva in ett uppträdande att göra på scenen.

Pynt:

När du ordnar allsångspartaj är det viktigt med den rätta glamourkänslan. Någon form av scen. Stolar uppställda i rader framför scenen. Plakat, med hyllningar till födelsedagsbarnet, för publiken att vifta med. Sånghäften på varje plats. Björkris (för den rätta sommarkänslan). En trasmatta blir ”röda mattan” där gästerna kliver in.

Lekar:

  • Allsång, så klart.
  • Introtävling: Förbered en spellista med kända allsångsaktiga låtar. Den som kommer på titeln först får en poäng.
  • Efterfest: Ordna kändistät efterfest med disco. Det är mycket lättare att släppa loss och dansa när man är utklädd till en glamourös, självsäker kändis.
  • Vimmelfoto: Be mamma eller pappa vara paparazzo (kändisfotograf) som fotar alla gästerna när de kommer och då och då under festen.

Förbered så här:

Det viktigaste är att det finns sånghäften på varje plats. Sedan är det bra om det finns något som kan fungera som scen. Där kan du kliva upp och leda allsången för att sedan gå runt bland publiken med din mikrofon. Om inte alla sjunger med är det ju ingen allsång.

Mat:

Saft och snittar.

Bordsplacering:

Skriv gästernas namn – gärna med guldfärg – på skyltar som du kan tillverka av kartong. Använd mycket hjärtan och glitter.