Rymdkalas
Rymdröj!

Rymdkalas

När man ordnar kalas med rymdtema finns det lika många möjligheter som det finns galaxer i universum. Film, lekar, frågesport, musik.

Ett rymdtema går att få in på alla möjliga sätt. Bli klassens stjärna och ställ till med ett riktigt rymdröj! Och om du har en förälder som gillar smällare: be snällt om att få avsluta kvällen med ett fyrverkeri.

Pynt:

Häng upp satelliter runt alla taklampor. Gör någon av lamporna till Saturnus med ringar av till exempel piprensare. Duka med svart duk beströdd av små silverstjärnor. Bordsplaceringskort med samma planeter som varje gäst fått på sin inbjudan. Baksidan av varje kort ska ha en faktatext om planeten.

Lekar:

  • Kör den klassiska leken raketen för att få upp stämningen. Lite gammaldags kanske, men när passar raketen bättre än på rymdfest?
  • Rymdfrågesport: Förbered med en massa kluriga frågor. Vissa svar ska gå att hitta i faktatexterna på bordsplaceringskorten. Flest rätt vinner!
  • Snacka som astronauter: När Neil Armstrong blev första människan på månen sa han: ”A small step for man, a giant leap for mankind…” Vad skulle du säga om du blev första människan på Mars? Tävla om att hitta på bästa citatet.
  • Hissa varandra! Födelsedagsbarnet först. Det känns som att vara viktlös (som i rymden) för en sekund.
  • Rita rymdvarelser. Gör en utställning. Och sälj sedan konstverken till föräldrarna som kommer och hämtar gästerna efter festen.

Mat:

Svart glassbomb med strössel. Överjordiskt gott! Bål med stjärnfrukt.