Muffins med häxhattar

45 min Fika
Muffins med häxhattar

Annorlunda muffins med zucchini i smeten. Toppa med härligt färgglad frosting och chokladdoppad strut. En godsak värdig vilken häxa som helst!

Ingredienser

Ägg
3
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
4 dl
Havregryn
1 dl
Vaniljsocker
1 msk
Salt
1 krm
Bakpulver
1 tsk
Citron, rivet skal
1
Citronsaft
1 msk
½ dl
Gul hushållsfärg
Riven zucchini, gärna gul
4 dl
Glasstrutar
12
Mörk choklad
200 g

Frosting:

300 g
2 msk
Florsocker
1 dl
Vaniljsocker
2 msk
Citronsaft
1 msk
Grön hushållsfärg

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Blanda vetemjöl, havregryn, vaniljsocker, salt och bakpulver och rör ner tillsammans med citronskal, och -saft och smör-&rapsolja i äggsmeten.
  • Färga ev med hushållsfärg. Blanda ner zucchinin.
  • Klicka ut smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Låt svalna.
  • Smält chokladen i mikro eller över vattenbad och pensla glasstrutarna, låt dem stelna stående på bakplåtspapper.
  • Vispa samman ingredienserna till frostingen och färga ev med hushållsfärg.
  • Fördela frostingen över muffinsen och sätt en glasstrut upp och ned på varje muffins likt en häxhatt.
Klart!

Det går även bra med blå hushållsfärg till frostingen.

Näringsvärden, per styck

Energi:

385 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 51 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/muffins-med-haxhattar/