Muffins med häxhattar

Muffins med häxhattar

Betyg

(30 st)

Annorlunda muffins med zucchini i smeten. Toppa med härligt färgglad frosting och chokladdoppad strut. En godsak värdig vilken häxa som helst!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 msk citronsaft
  • ½ dl Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • gula hushållsfärger
  • 4 dl riven zucchini, gärna gul
  • 12 glasstrutar
  • 200 g mörk choklad

Frosting:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, havregryn, vaniljsocker, salt och bakpulver och rör ner tillsammans med citronskal, och -saft och smör-&rapsolja i äggsmeten. Färga ev med hushållsfärg. Blanda ner zucchinin. Klicka ut smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Låt svalna. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad och pensla glasstrutarna, låt dem stelna stående på bakplåtspapper. Vispa samman ingredienserna till frostingen och färga ev med hushållsfärg. Fördela frostingen över muffinsen och sätt en glasstrut upp och ned på varje muffins likt en häxhatt.

Tips:

Det går även bra med blå hushållsfärg till frostingen.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 385 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 51 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem