Rallyfest

Rallyfest

Mäktigt motorkalas!

Är du en av alla som älskar mullrande motorer, snabba bilar och coola motocrosshojar? Klart att det ska märkas på ditt kalas.

Be en förälder att hyra eller låna en sportbil! Alla får provsitta, men bara födelsedagsbarnet får en provtur runt kvarteret.

Pynt:

Skriv ut bilder på alla dina favoritbilar och tapetsera hela huset eller lägenheten med. Har du bilbanor ska de såklart ställas upp. Om du inte har så går det säkert att låna banor av någon.

Pryd bordet antingen med målflaggsrutig duk eller med en målad som en racingbana. Placera ut godisbilar i olika märken på borden. Ordna dem ungefär som Formel 1-bilar brukar stå när det är dags för start. Dekorera all mat med chokladsås (ser ut ungefär som motorolja).

Lekar:

  • Cykelrace - Cykeltävling på tid. Det blir både rättvist, eftersom alla kan använda samma cykel, och kul, eftersom att alla kan heja på varandra.
  • Trampbilsstafett - Allt du behöver är två trampbilar och en bana. Kör två mot två. Här gäller det att trampa för livet! Och att samarbeta för att komma i och ur bilen fort.
  • Bilbaneturnering - Garanterat barnsligt kul. Obs! Låt inga föräldrar vara med på detta. Stor risk att de ockuperar banan då.
  • Snabbt på skärm - Spela bilspel på tv-spel/dator.

Mat:

Hamburgare och milkshake såklart!