Entrecôte i ugn

Huvudrätt
Entrecôte i ugn

När du tillagar din entrecôte i ugn blir den riktigt saftig och god. Håll koll på innertemperaturen så du får den som du önskar, 55° (rare) - 58° (medium). Servera gärna den goda entrecôten med bearnaisesås, potatis och tomatsallad. En riktig festmåltid!

Ingredienser

Entrecote, i bit
1 kg
Vitlöksklyftor
8
Färsk timjan
½ kruka
Flingsalt
1 msk
Nymalen svartpeppar
Matolja
2 msk
100 g

Inkluderad

Bearnaisesås
30 min
Bearnaisesås
(161)
Tomatsallad
Budget
Tomatsallad
(19)

Gör så här

  • Värm ugnen till150°.
  • Skala och krossa vitlöken. Grovhacka timjan.
  • Torka av entrecôten med hushållspapper. Salta och peppra runt om hela biten.
  • Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn köttet ordentligt på alla sidor på hög värme. Sänk temperaturen, Tillsätt smör, vitlök och timjan.
  • Ös köttet med smör, vitlök och örter och stek 4-5 min.
  • Lyft upp köttet ur pannan och lägg över i en ugnsfast form. Häll örtsmöret över köttet.
  • Tillaga köttet mitt i ugnen till önskad innertemperatur, 55° (rare) - 58° (medium).
  • Ös köttet då och då under tillagningen med skyn som bildas.
  • Låt entrecôten vila en stund innan det skärs i skivor.

Serveringsförslag:

Bearnaisesås
30 min
Bearnaisesås
(161)
Klart!
https://www.arla.se/recept/entrecote-i-ugn/