Entrecote med medelhavsgrönsaker

Entrecote med medelhavsgrönsaker

1 tim Huvudrätt
Marinerad entrecote som grillas eller steks i kombination med en ljuvlig getostkräm och härliga grönsaker. En smidig bjudrätt där det mesta sköter sig själv i ugnen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Blanda ingredienserna till marinaden. Marinera köttet i hälften av marinaden 20 min.
  • Mosa eller riv osten och rör ihop getostkrämen. Låt stå i kyl till serveringen.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Dela tomaterna på mitten. Skala och skär rödlöken i 0,5 cm tjocka ringar. Dela paprikan i 4 bitar.
  • Skala zucchini och aubergine och dela dem i grova bitar.
  • Lägg grönsakerna på en plåt och rosta i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Blanda vinäger, olivolja, torkad chili, flingsalt och peppar och ringla över. Riv basilikan och strö över grönsakerna.
  • Grilla eller stek biffarna 1-2 min på varje sida. Pensla dem med resten av marinaden.
  • Servera med grönsakerna och getostkrämen.
Klart!
Energi:

590 kcal

Protein: 29 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 45 g

Ingredienser

Entrecote i skivor
600 g
Marinad:
Citron
rivet skal och saft av 1
Hackad färsk timjan
2 tsk
Hackad färsk rosmarin
1 tsk
Hackad vitlöksklyfta
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Olivolja
½ dl
Getostkräm:
Falbygdens® getost
50 g
2 dl
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
1 krm
Honung
½ tsk
Tomater
4
Rödlök
1
Paprika
1
Zucchini
1
Aubergine
1
Dressing:
Balsamvinäger
1 msk
Olivolja
1 msk
Flingsalt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Chilipulver
1 krm
Färsk basilika
1 kruka