Philly cheese steak sandwich

Philly cheese steak sandwich

35 min
Huvudrätt Mellanmål
Denna vrålgoda och maffiga macka från Philadelphia har hängt med sedan början av 1900-talet. Det handlar i grund och botten om att fylla en mjuk form av baguette med finskuret nötkött, gärna entrecote, ost och smörstekt lök. Kan låta enkelt, men kombinationen är vansinnigt god!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/philly-cheese-steak-sandwich/

Gör så här

  • Skär köttet i riktigt tunna skivor. Skala och grovhacka löken.
  • Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek löken tills den är gyllene. Lägg åt sidan.
  • Stek köttet i omgångar i en het panna med smör. Blanda löken med köttet. Salta och peppra.
  • Lägg allt kött i stekpannan och fös ihop det som till en avlång limpa. Lägg på osten och låt ligga tills den smält.
  • Halvera brödet på längden. Bred på majonnäs och fyll på med köttet.
Klart!
Energi:

937 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 80 g
Fett: 52 g

Ingredienser

Entrecote, halvtinad
200 g
Gul lök
1
2 msk
Salt och svartpeppar
75 g
75 g
Baguette
1
Majonnäs
1 dl