Kebab i pitabröd

Kebab i pitabröd

45 min Huvudrätt
Hemgjord klassisk kebab med de rätta smakerna!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

Vitlöksås:
  • Pressa vitlöken och blanda med yoghurt och mjölk. Smaka av med salt och ställ kallt.
Tomatsås:
  • Hacka lök och vitlök. Fräs i smör tills löken blivit mjuk.
  • Rör ner tomaterna och sjud ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
Kebab:
  • Krydda köttet med kebabkrydda och salt. Stek i olja i en stekpanna 3-4 min. Om du använder lövbiff, stek endast 1 min per sida. Låt köttet vila en stund och skiva tunt. Lägg tillbaka i pannan och blanda ner tomatsåsen.
Tillbehör:
  • Skiva gurka, lök och tomater. Bryt salladen i mindre bitar.
  • Fyll pitabröden med isbergssallad, vitlökssås, kött, grönsakerna och fefferoni.
Klart!
Energi:

607 kcal

Protein: 36 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Vitlöksås:
2 dl
Liten vitlöksklyfta
1
2 msk
Salt
Tomatsås:
Rödlök
½
Vitlöksklyfta
1
1 msk
Krossade tomater
½ burk
Salt och svartpeppar
Kebab:
Entrecote, lövbiff eller fläskkarré
500 g
Kebabkrydda
2 msk
Salt
1 tsk
Olja
2 msk
Tillbehör:
Gurka
1
Rödlök
½
Tomater
2
Isbergssallad
1
Pitabröd
4
Feferoni
4