Bibimbap

Bibimbap

60+ min Huvudrätt
Testa att göra bibimbap hemma, favoriten från det koreanska street food-köket med entrecôte, kimchi och ris. Hittar du inte gochujang-sås kan du använda annan chilisås som du gillar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bibimbap/

Gör så här

Marinerad entrecote:
  • Rör ihop soja med socker tills sockret löst sig.
  • Pressa vitlöksklyftorna och rör ner tillsamman med sesamoljan.
  • Blanda marinaden med köttet och ställ kallt.
Marinerad spenat:
  • Koka upp vatten och blanchera spenaten snabbt. Kyl ner och pressa ur vattnet.
  • Strimla salladslökarna fint. Blanda alla ingredienserna och ställ kallt.
Marinerade böngroddar:
  • Koka upp vatten och blanchera böngroddarna snabbt. Kyl ner och låt rinna av i ett durkslag.
  • Hacka koriandern och tillsätt tillsammans med salt, sesamfrön och sesamolja. Ställ kallt.
Chilipicklad gurka:
  • Tvätta och skiva gurkan tunt och lägg en bunke.
  • Rör socker med ättika och vatten tills sockret löst sig. Tillsätt sambal oelek och slå blandningen över gurkan.
  • Täck med plastfilm och lägg under press.
Servering:
  • Skölj riset och koka enligt anvisning på förpackningen.
  • Stek köttet hastigt i smör-&rapsolja.
  • Lägg gurka, böngroddar, spenat, kimchi, ris och kött i grupper på djupa tallrikar.
  • Stek äggen i smör-&rapsolja och lägg ett på varje tallrik.
  • Servera med gochujang som var och en tillsätter efter smak.
Klart!
Energi:

755 kcal

Protein: 43 g
Kolhydrater: 71 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Marinerad entrecote:
Entrecote i tunna skivor
400 g
Japansk soja
2 msk
Strösocker
1 msk
Vitlöksklyftor
2
Sesamolja
1 msk
Marinerad spenat:
Babyspenat
65 g
Salladslökar
3
Japansk soja
1 msk
Sesamolja
1 msk
Sesamfrön
2 tsk
Marinerade böngroddar:
Böngroddar
150 g
Färsk koriander
½ kruka
Salt
1 tsk
Sesamfrön
2 tsk
Sesamolja
1 msk
Chilipicklad gurka:
Gurka
1
Strösocker
½ dl
Ättiksprit 12%
¼ dl
Sambal oelek
1 msk
Till servering:
Rundkornigt ris
3 dl
2 msk
Kimchi
2 dl
Ägg
4
Gochujang
4 msk