Bibimbap
1 tim 40 min
Huvudrätt
•
Testa att göra bibimbap hemma, favoriten från det koreanska street food-köket med entrecôte, kimchi och ris. Hittar du inte gochujang-sås kan du använda annan chilisås som du gillar.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Marinerad entrecote:
Marinerad spenat:
Marinerade böngroddar:
Chilipicklad gurka:
Servering:
Energi:
755 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 43 g |
Kolhydrater: | 71 g |
Fett: | 33 g |
Ingredienser
Marinerad entrecote:
Entrecote i tunna skivor
|
400 g |
---|---|
Japansk soja
|
2 msk |
Strösocker
|
1 msk |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Sesamolja
|
1 msk |
Marinerad spenat:
Babyspenat
|
65 g |
---|---|
Salladslökar
|
3 |
Japansk soja
|
1 msk |
Sesamolja
|
1 msk |
Sesamfrön
|
2 tsk |
Marinerade böngroddar:
Böngroddar
|
150 g |
---|---|
Färsk koriander
|
½ kruka |
Salt
|
1 tsk |
Sesamfrön
|
2 tsk |
Sesamolja
|
1 msk |
Chilipicklad gurka:
Gurka
|
1 |
---|---|
Strösocker
|
½ dl |
Ättiksprit 12%
|
¼ dl |
Sambal oelek
|
1 msk |
Till servering:
Rundkornigt ris
|
3 dl |
---|---|
2 msk | |
Kimchi
|
2 dl |
Ägg
|
4 |
Gochujang
|
4 msk |