Stekt biff med chilibearnaise och krispig bönsallad

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Stekt biff med chilibearnaise och krispig bönsallad

Stek eller grilla köttet snabbt på hög värme så det blir rosa inuti. Skär upp och dippa i het bearnaisesås. Servera med krispiga bönor.

Ingredienser

Biff, tex ryggbiff eller entrecote
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
2 msk

Sallad:

Blandad grönsallad
60 g
Färsk haricots verts
100 g
Vaxbönor
100 g
Vitvinsvinäger
1 msk
Rapsolja
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Chilibearnaisesås
2 dl

Gör så här

  • Börja med salladen.
  • Rensa bönorna och koka ca 2 min i saltat vatten. Blanda salladen med bönorna.
  • Rör ihop vinäger, olja, salt och peppar. Ringla dressingen över salladen.
  • Salta och peppra köttet. Stek i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Låt köttet vila några min.
  • Skär köttet i tjocka strimlor och servera med salladen och såsen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

430 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 34 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 30 g
https://www.arla.se/recept/stekt-biff-med-chilibearnaise-och-krispig-bonsallad/