Stekt entrecôte

Stekt entrecôte

15 min Huvudrätt
Perfekt stekt entrecôte är riktigt lyxigt. Underbart gott att servera med rostad potatis och vitlökssmör eller bearnaisesås. När vi köper fint kött gäller det att handskas varsamt med det så det blir riktigt gott. Kom ihåg att ta fram köttet en stund innan det ska stekas, kylskåpskallt kött kyler ner pannan och ger dålig stekyta. Använd en digital termometer så köttet blir som du önskar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/stekt-entrecote/

Gör så här

  • Ta fram entrecôten i tid så det blir rumstempererat innan tillagning, ca 30 min om det är skivat. Torka av med hushållspapper och krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  • Hetta upp olja i en stekpanna. Stek entrecôten på hög värme på båda sidor tills den fått fin färg. Tillsätt smör, krossade vitlöksklyftor och rosmarin. Ös köttet med smöret under stekningen.
  • Ha koll på hur du vill ha ditt kött med en digital kökstermometer. Medium/medium rare 52–54˚(rött), 55–60˚ (rosa) och 63–65˚ (genomstekt).
  • Låt entrecôten vila en stund innan det serveras. Underbart gott med rostade grönsaker, potatis och bearnaisessås.
Klart!
Energi:

290 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 0 g
Fett: 17,5 g

Ingredienser

Entrecote, a 150 g
4 skivor
Salt och svartpeppar
Matolja
1 msk
25 g
Vitlöksklyftor
2
Färsk rosmarin
2 kvistar