Pannkakssemla

45 min Buffé Efterrätt Mellanmål
Pannkakssemla

Gör semmeldagens pannkaka till en snabb semla. Grädda pannkakor, bred på mandelmassa, rulla ihop och toppa med vispad grädde.

Ingredienser

Pannkakor:

3 dl
Vetemjöl
2½ dl
Ägg
2
Salt
1 krm
Strösocker
½ tsk
Stötta kardemummakärnor
1 tsk
1 msk

Fyllning:

3 dl
Mandelmassa
50 g

Gör så här

Pannkakor:

  • Vispa hälften av mjölken med mjölet till en slät smet. Vispa i resterande mjölk, ägg, salt, socker och kardemumma. Låt smeten svälla ca 10 min.
  • Smält smör och tillsätt i smeten. Grädda 5-6 tunna pannkakor. Låt kallna.

Fyllning:

  • Vispa grädden fast. Ta undan 2 dl till topping i en spritspåse.
  • Riv mandelmassan och blanda med grädden. Bred ut blandningen på pannkakorna och rulla.
  • Skär varje rulle i 4 bitar och ställ eller lägg dem på ett fat. Toppa med grädden från spritspåsen. Pudra gärna över lite florsocker.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

95 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 7 g
https://www.arla.se/recept/pannkakssemla/