Pannkakssemla

Pannkakssemla

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

45 min

Gör semmeldagens pannkaka till en snabb semla. Grädda pannkakor, bred på mandelmassa, rulla ihop och toppa med vispad grädde.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 24 bitar

Pannkakor:

Fyllning:

  • 3 dl Arla® vispgrädde
  • 50 g mandelmassa

Gör så här

Gör så här

Pannkakor:

Vispa hälften av mjölken med mjölet till en slät smet. Vispa i resterande mjölk, ägg, salt, socker och kardemumma. Låt smeten svälla ca 10 min. Tillsätt smör-&rapsolja i smeten. Grädda 5-6 tunna pannkakor. Låt kallna.

Fyllning:

Vispa grädden fast. Ta undan 2 dl till topping i en spritspåse. Riv mandelmassan och blanda medgrädden. Bred ut blandningen på pannkakorna och rulla dem. Skär varje rulle i 4 bitar och ställ eller lägg dem på ett fat. Toppa med grädden från spritspåsen. Pudra gärna över lite florsocker.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 95 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa: