Ugnspannkaka med bacon

Ugnspannkaka med bacon

50 min
Huvudrätt Lunch
Går att frysa
Ugnspannkaka med bacon är en klassisk rätt som är både mättande och lätt att tillaga. Servera gärna ugnspannkakan med cottage cheese, rårörda lingon och morötter.
https://www.arla.se/recept/ugnspannkaka-med-bacon/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Smörj en större ugnsform noga med smör.
  • Blanda mjöl, salt och socker i en skål.
  • Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i äggen och resterande mjölk.
  • Häll pannkakssmeten i formen och lägg över baconskivorna.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 min.
  • Servera ugnspannkakan med grovrivna eller hyvlade morötter, rårörda lingon och cottage cheese.
Klart!
Energi:

703 kcal

Fiber: 5,2 g
Protein: 37,2 g
Kolhydrater: 72,7 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Salt
1 tsk
Strösocker
1 tsk
6 dl
Ägg
4
Bacon
120 g
Till servering:
Morot
500 g
Rårörda lingon
2 dl
500 g