Crêpes Suzette
30 min
Efterrätt
•

Crêpes Suzette är en riktig klassiker bland efterrätter från det franska köket. Extra fina, tunna pannkakor i sötsyrlig apelsinsås som gör succé bland både stora och små.
Ingredienser
Vetemjöl
|
¾ dl |
---|---|
1½ dl | |
1 dl | |
Salt
|
1 krm |
Ägg
|
2 |
Vaniljpulver
|
½ krm |
Sås:
Apelsiner
|
2 |
---|---|
2 msk | |
Strösocker
|
¾ dl |
Till servering:
2 dl |
Gör så här
En klassisk, vuxen Crêpe Suzette flamberas med en skvätt apelsinsprit, t ex grand marnier. De är viktigt att man tänder på alkoholen direkt efter att man hällt ner den i pannan, så att den inte hinner ånga bort.
Flambering: häll ner ½ dl sprit i pannan med apelsinkaramell. Tänd genast på spriten och skaka pannan då och då. Låt brinna färdigt. Lägg sedan ner de vikta pannkakorna i såsen.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
580 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 8 g |
Kolhydrater: | 34 g |
Fett: | 46 g |

