Citronpannkaka med blåbär och smetana

Citronpannkaka med blåbär och smetana

40 min Buffé Efterrätt
Sötsyrlig, luftig pannkaka med blåbär och pudrat florsocker – en kalasgod avslutning.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°.
  • Vispa ihop mjöl och bakpulver med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt kvarg, ägg, salt, socker, citronskal och resten av mjölken.
  • Smörj en långpanna med smör. Häll i pannkakssmeten.
  • Grädda mitt i ugnen 20–25 min tills den har stannat och fått fin färg.
  • Låt svalna och skär i bitar. Servera med blåbär och toppa med smetana. Sikta över florsocker.
Klart!
Energi:

115 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Vetemjöl
2½ dl
Bakpulver
1 tsk
4 dl
250 g
Ägg
4
Salt
½ tsk
Strösocker
2 msk
Citron
rivet skal av 1
3 msk
Blåbär
4 dl
2 dl
Florsocker