Citronpannkaka med blåbär och smetana

Citronpannkaka med blåbär och smetana

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(26 st)

Sötsyrlig, luftig pannkaka med blåbär och pudrat florsocker – en kalasgod avslutning.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 24 bitar

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Vispa ihop mjöl och bakpulver med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt kvarg, ägg, salt, socker, citronskal och resten av mjölken. Smörj en långpanna med smör-&rapsolja. Häll i pannkakssmeten. Grädda i mitten av ugnen 20–25 min tills den har stannat och fått fin färg. Låt svalna och skär den i bitar. Servera med blåbär och toppa med smetana. Sikta över florsocker.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 115 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem