• Artiklar
  • Glögg – 7 tips och recept för ett lyckat glöggmingel
Topplista

Glögg – 7 tips och recept för ett lyckat glöggmingel

Glögg – 7 tips och recept för ett lyckat glöggmingel Gör egen glögg och brända mandlar, hitta goda recept här nedan!

Äntligen är tiden inne för glöggmingel med vänner och familj! Här listar vi våra bästa tips och recept på goda tilltugg som är måsten för säsongens mysigaste fest.

1. Glögg

Såklart ett måste på ett glöggmingel! Köp färdig glögg eller imponera på gästerna med en egengjord.

2. Klassiker i ny form

Pepparkakor och saffransbullar är en självklarhet på glöggminglet. Vill du ha en uppdaterad version av julklassikerna? Testa vår goda mjuka pepparkaka eller saffranskladdkaka!

3. Tilltugg med ädelost

Ädelost kan vara den perfekta matchen till glöggen. Fixa enkla snittar med den goda osten i centrum eller servera den till pepparkakor.

4. Julens godaste nötter

Förutom att ha i själva glöggen, passar juliga nötter som valnötter och mandlar perfekt som snacks vid sidan om. Ett gott tips är att göra egna brända mandlar, som är enklare än man kan tro!

5. Plockmat

Låt ingen gäst gå hungrig med små plockrätter som julinspirerade pizzaslices eller piroger.

6. Sätt stämningen med dekoration

Skapa en mysig atmosfär med säsongens finaste dekorationer. Tänd levande ljus, häng upp julpynt och använd värmande färger som rött och guld!

7. Julmusik och underhållning

Skapa en spellista med julmusik. Blanda gärna gamla julklassiker med nya hits – släng även in andra favoritlåtar för en skön balans. Du kan också ha någon form av underhållning, som en julquiz eller ett sällskapsspel, för att hålla stämningen på topp hela kvällen!

Vill du ha mer inspiration? Se alla våra recept till glöggminglet här!