Mjuk pepparkaka med lingon

Mjuk pepparkaka med lingon

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(205 st)

Klassisk mjuk pepparkaka med rätt kryddor och lingon - precis som det ska vara. Mjuk pepparkaka är en given bjudkaka, ljuvligt god och uppskattad året om.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 1 st

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1,5 liter.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, och rör kraftigt. Rör ner gräddfil och sylt.
  3. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat eller bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och rör så att det blir en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, 50-60 min.

Tips:

Farinsocker kan bytas ut mot strösocker.
Bikarbonat kan bytas ut mot 2 tsk bakpulver.

Skriv ut

Källa: