Mjuk pepparkaka med lingon och nötter

Mjuk pepparkaka med lingon och nötter

1 tim 30 min
Mellanmål Efterrätt
Går att frysa
Klassisk mjuk pepparkaka med lingon och rätt kryddor - precis som det ska vara. Mjuk pepparkaka med lingon är en given bjudkaka i juletid, men passar att bjuda på året om. Köket fylls med underbara dofter när denna kaka bakas. 
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mjuk-pepparkaka-med-lingon/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och bröa en form som rymmer ca 1 liter.
  • Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, och rör kraftigt. Rör ner gräddfil och sylt.
  • Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat. Tillsätt blandningen och rör till en jämn smet.
  • Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 50-60 min. Låt kakan kallna.
  • Vispa ihop alla ingredienser till frostingen till en slät smet.
  • Bred frostigen över den kalla kakan och toppa mjuk pepparkaka med nötter, granatäpple, mynta och blomblad.
Klart!

Bikarbonat kan bytas ut mot 2 tsk bakpulver.

Farinsocker kan bytas ut mot strösocker.

Ingredienser

100 g
Farinsocker
2 dl
Ägg
2
1 dl
Lingonsylt
½ dl
Vetemjöl
3 dl
Malen kanel
1 msk
Malen kryddnejlika
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Bikarbonat
1 tsk
Frosting:
300 g
50 g
Florsocker
2 dl
Citron, finrivet skal
1
Röda hushållsfärg
Topping:
Hasselnötter, grovhackade
1 dl
Granatäppelkärnor
½ dl
Ev myntablad och torkade rosenblad