Brända mandlar

Brända mandlar

Betyg

(433 st)

Ett klassiskt recept på brända mandlar som passar fint till både glöggen och som snacks i väntan på tomten. Knapriga och söta fungerar våra brända mandlar precis lika bra som tilltugg som till julgodis.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 1½ dl strösocker
  • ½ dl vatten

Gör så här:

Gör så här:

Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig. Rör om hela tiden. Ta kastrullen från värmen och häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper. Separera dem försiktigt. Låt svalna.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1735 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 154 g
  • Fett: 104 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem