Brända mandlar

Brända mandlar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(481 st)

Ett klassiskt recept på brända mandlar som passar fint till både glöggen och som snacks i väntan på tomten. Knapriga och söta fungerar våra brända mandlar precis lika bra som tilltugg som till julgodis.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 200 g sötmandel
  • 1½ dl strösocker
  • ½ dl vatten

Gör så här

Gör så här

  1. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull.
  2. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig. Rör om hela tiden.
  3. Ta kastrullen från värmen och häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper. Separera dem försiktigt. Låt svalna.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1735 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 154 g
  • Fett: 104 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag