Tiramisu med cottage cheese

Tiramisu med cottage cheese

60+ min Efterrätt
Italiensk efterrättsklassiker i ny tappning med smak av apelsin.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tiramisu-med-cottage-cheese/

Gör så här

  • Doppa sockersidan av kexen i apelsinjuice, eventuellt blandat med likör. Lägg dem med apelsinsidan ner i en form eller ett fat med kanter.
  • Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna med sockret tills det är pösigt. Blanda ner cottage cheese.
  • Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i krämen. Smaksätt ev med rosmarin. Bred ut krämen över kexen.
  • Det går också bra att göra tiramisun i två lager.
  • Ställ kallt, gärna 1 timme. Pudra över lite kakao vid servering.
Klart!
Energi:

140 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 3 g

Ingredienser

Savoiardikex
12
Apelsinjuice
1 dl
Apelsinlikör
ev 1½ msk
Ägg
2
Strösocker
½ dl
250 g
Finhackad färsk rosmarin
ev 1 tsk
Kakao