Tiramisu med cottage cheese

1 tim 20 min Efterrätt
Tiramisu med cottage cheese

Italiensk efterrättsklassiker i ny tappning med smak av apelsin.

Ingredienser

Savoiardikex
12
Apelsinjuice
1 dl
Apelsinlikör
ev 1½ msk
Ägg
2
Strösocker
½ dl
250 g
Finhackad färsk rosmarin
ev 1 tsk
Kakao

Gör så här

  • Doppa sockersidan av kexen i apelsinjuice, eventuellt blandat med likör. Lägg dem med apelsinsidan ner i en form eller ett fat med kanter.
  • Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna med sockret tills det är pösigt. Blanda ner cottage cheese.
  • Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i krämen. Smaksätt ev med rosmarin. Bred ut krämen över kexen.
  • Det går också bra att göra tiramisun i två lager.
  • Ställ kallt, gärna 1 timme. Pudra över lite kakao vid servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

157 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,3 g
Protein: 22 % 8,5 g
Fett: 27 % 4,8 g
Kolhydrater: 47,8 % 18,5 g
https://www.arla.se/recept/tiramisu-med-cottage-cheese/